rosa dels vents

rosa dels vents

dimecres, 30 d’abril del 2014

Informació (I) 2ª part

El procés de cerca resulta molt instructiu i interessant. De fet, s’aprenen moltes coses pel camí. 
No obstant això, de l’entusiasme inicial en conèixer nous motors de cerca, cercadors de cercadors, etc., el resultat ha estat un xic frustrant. Els metacercadors o els cercadors de cercadors tenen gran part de la informació en anglès. Això fa que siguin de difícil accés per als qui no coneixem bé aquesta llengua. És cert que cal aprendre-la però això no és cosa que es faci en quatre dies. A més, els preus en la major part dels centres d’ensenyament i les immenses llistes d’espera en els més econòmics, allunyen de molts de nosaltres la possibilitat. 

Com temps enrere la llengua estrangera més comuna a les escoles era el francès, sí que he trobat un gran ajut en Beaucoup. També perquè l’Occità té un especial interès en els països francòfons. Una altra eina que ha resultat productiva és Google Scholar. Amb tot, el motor  cerca més útil ha estat el de la UOC i Google, sobretot fent-los servir per trobar altres URL dintre dels web que anaven resultant de la cerca. És molt útil anar a webs oficials i acadèmiques on hi acostuma a haver un llistat d’enllaços d’interès que estan ben contrastats (moltes vegades fins i tot, coincideixen).


Tampoc és fàcil seleccionar els documents ja que al nostre projecte li calen moltes petites informacions d’aquí i d’allà. Finalment, hem hagut de tenir en compte que, com és lògic pel fet de buscar en el mateix Internet sobre el mateix tema, alguns dels documents trobat per les companyes coincidien. Amb tot, això darrer ens ha alegrat ja que hi hem vist coincidència de criteris.
(1)
____________________________________________________________________________
(1) Elaborada amb Picassa a partir de: http://www.bancodeimagenesgratis.com/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada