rosa dels vents

rosa dels vents

divendres, 18 d’abril del 2014

Humanització de la xarxa (I)

Gestació i creixement del grup i del projecte  

Es pot parlar de gestació i creixement d’un grup i d’un projecte a la xarxa, un ens inanimat?, no és una antítesi?

 Aquest raonament fàcil, és un sofisma que origina gran part de l’incivisme en el món virtual. S’han fet nombrosos intents de redactar normes de correcte comportament, netiquette. Però de poc serveix una actitud únicament punitiva si no es té molt en compte que darrera cada element virtual hi ha una persona.

(1)
  De bon principi totes les components del grup teníem clar que abans que res érem éssers humans, amb el que això comporta d’avantatges (evidents) i inconvenients (som contingents i fal·libles). Ho vam manifestar així al debat de classe sobre diversos aspectes del treball grupal que estàvem a punt d’iniciar. La sintonia en aquest punt va ser el detonant d’una sèrie de contactes posteriors que van conduir al naixement de la Rosa dels Vents. Totes teníem clar que el nostre camí comportava un compromís amb el grup.

  Les noves tecnologies posen al nostre abast instruments molt útils, però cal conservar l’escala de valors. Treballar en grup hi ajuda molt. Tots els components són més importants que l’èxit material de les diverses etapes.

  Per a poder tenir, per sobre de tot, una relació humana i una seguretat que totes anàvem a una i ningú no quedava enrere o amb problemes, vam proposar al consultor la creació d’una cafeteria virtual per a poder comunicar-nos quotidianament, ni que fos una miqueta. Va ser un gran encert.



"l'ús d'un instrument savi no ha fet de tu un simple tècnic (...)"
(Terre des hommes, Antoine de Saint -Exupéry)      (2)



  Per això, malgrat que en algun moment podria haver semblat que hem fet un pas enrere quant a l’eficiència, és molt al contrari. Hem tingut molts entrebancs inesperats però mai no hem deixat d’avançar com a grup i aprofitar allò de bo que té el fet de ser humà: la creativitat, la flexibilitat i l’amor.

_______________________________________________________________________
(1) http://www.bestgraph.com/gifs/ecole/mains/mains-21.gif
(2)https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada